Smile and do magic!

» Posted on Jul 29, 2010 in Blogg | 0 comments

“Too often we underestimate the power of a touch,

a smile,

a kind word,

a listening ear,

an honest compliment,

or the smallest act of caring,

all of which have the potential to turn a life around.”

-Leo F. Buscaglia

LITE CARNEVAL EFTER EN DAG SOM IDAG : Crossfire – Carnaval Mundial – Radio Special Mix

Tro inte att träningen kommer gå lättare för att du blir förbannad och börjar kritisera dig själv. Jag vet, så lätt att kritisera sig själv och så tappar man flowet. Det är hårfint mellan att driva sig själv mellan att göra sitt bästa och ha kul samtidigt eller att driva sig så hårt att man glömmer att ha kul på vägen! Du kommer kväva rörelse glädjen!

Tro mig jag har upplevt det eftersom jag tyvärr är en tävlingsmänniska varje sig jag vill det eller inte.

Nu har jag en son som älskar tennis, fotboll, Formel-1 och friidrott tydligen ;)Han följer sporterna dagligen, har full koll på mål, uppköp av spelare, bra eller dåliga sportsman som man tydligen har röstat fram i Formel-1. Mycket mycket bra, chockad att de gjort en sådan fantastisk röstning! Så min son berättade direkt att den killen han håller på (tror det är Hamilton) blivit framröstad som bästa sportsman medans killen som leder är känd för att köra riktigt, riktigt fult! Som vi har pratat om att det är inte viktigast att vinna utan att gå ut att ha kul, då är man en bra sportsman!

Måns älskar att spela match men tyvärr har han höga krav på sig själv och kan lätt börja prata högt om hur dålig han är om han förlorar en boll. Han kan leda men tappa en boll och sedan bryta ihop och förlora allt och bli sååååå arg på sig själv.

Alla säger till mig att det är vanligt och att det kommer gå över. Idag när jag sprang så rensade jag mina tankar i blåst och regn. Jag funderade på varför min gnista inom mig nästan slocknar när jag sitter brevid och ser hur min son bli arg på sig själv. Jag kom på det, jag är ju hans mamma, jag vill aldrig vänja mig att min son blir ledsen på sig själv, det är mitt ansvar att stötta honom!

Efter att han fick riktigt ”brainfreeze” i tisdag och kastade racket och var så arg på sig själv pratade vi och han lovade att det inte skulle hända igen. Jag tog fram ett kort på honom från dagen innan och visade hans leende. Jag sa till honom att jag bryr mig inte om han vinner eller förlorar bara han har kul och ler som på kortet, då är det kul med sport. På kvällen fick han följa med och titta på sin ringrostiga mamma spela tennis, förlora bollar och skratta! När jag sprang kom jag på att han frågade om jag kunde skratta som jag gjorde på banan när vi gick till bilen, hm kunde han kommit på att jag hade kul och att förlora en boll gjorde inget, jag hade kul endå…..

Idag hade han värsta matchen mot en kille som är lika bra som Måns. På grund av regnet blev det inomhus. Måns gick in och kämpade hårt i första set men hängde lite med huvudet. Det var riktigt bra tennis men det såg ut som Måns skulle kunna bli ledsen på sig själv. Han förlorar första set med 5-7. Sedan kommer andra set och det är sjuuuukt jämt killarna kämpar för varje boll. Ibland står det 40lika 8ggr i ett gem. Från ingenstans börjar Måns tänder glimma. 1ggr, 2ggr och fler gånger. När matchen är över har han lett 8ggr och vinner efter hårt arbete. 5-7 7-5 6-2. Men så fort han börjar le så blir han lättare på banan.

Jag kan andas ut, Måns har visat sitt härliga leende under match, vilken vinst för mig!

På andra baner spelar killar som blivit lärda att peppa sig själv när de vinner bollen genom att skrika högt, slå sig på bröstet eller hytta med näven. Jag hoppas att jag slipper det. Rent spel, ha kul och bra sportsman gör sporten och träningen så mycket bättre och framförallt roligare!

Nu har jag rensat hjärnan efter ett grymt focuserad löpning, kändes sååååå lätt att springa efter att stått brevid och peppat på tennisen, ny energi inför morgondagen, kommer behövas första match 09:00……

…..EFTER…….4:04/bästa kilometern inte tokigt alls ;)

“Because of your smile,

you make life more beautiful.”

-Thich Nhat Hanh

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>