-SimpleFood-

» Posted on Okt 26, 2011 in Okategoriserade | 0 comments

Efter som jag tycker mat är viktigt och vi lever ett väldigt aktivt liv så väljer jag oftast att göra enkla maträtter som inte tar så lång tid att tillaga. Gör jag tex lasagne eller ungspannkaka ser jag till att göra lite extra så det finns rester att värma dagen efter.

För att göra det enkelt för mig så ser jag till att storhandla en gång i veckan, inte det att jag handlar mycket utan mer ser till att fylla på basen i kylen. Vad är min bas i kylskåpet/skafferiet:

Mjölk, yogurt, massor av ägg, hampafrö, buljong, margarin, kokosfett, olivolja, ost, grädde, köttfärs, kycklinglår, fryst fisk, färsk spenat, sockerbönor, morötter, lök, vitlök, selleri, sallad, tomat, gurka, potatis, citron, lime, apelsin, bananer, ingefära, hårtbröd…

Så igår när jag kom hem blev det det snabbaste fisksoppa:

Tar en gryta, häller i lite hackad vitlök, koriander, selleri, citrongräs, spenat, tomatpuré, olja och värmer på, fyller på med vatten och buljong. Jag har i lite grädde, det gör man som man vill. Kryddar och smakar av, lägger i frysta fisken och låter det puttra lite så fisken blir klar. Lägger i lite strimlade morötter. När allt är klart häller upp i skål, lägger skalade räkor på toppen, lite koriander blad och river lime över, alt en klick creme faiche.

Thats it <3 Make it simple :)

IDAG DANCE FOREVER 17:30!!!

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>