-DARK.VS.LIGHT-

» Posted on Nov 10, 2011 in Okategoriserade | 4 comments


Livet är en resa. Som jag sa till min son igår, det är du som bestämmer vad du vill göra. Vi har haft vår första riktig mörka vecka. Han har ställt sig alla möjliga frågor. Allt uppdagades av att det hände något en dag på tennisen förra veckan som gjorde att han tappade all tro.

Ska han fortsätta spela tennis….
Ska han byta skola….

En kille som varje dag skrattar, har massor av bus i sig, som nästan hela tiden håller i ett tennisracket ville inte göra något annat än att ligga i sängen….

Om det har gjort ont, det har gjort fruktansvärt ont, mitt hjärta har brustit om och om igen.

Igår gick det så långt att vi åkte till vårdcentralen och tog ALLA prover, Måns var frisk.

Men mamma jag känner mig trött och yr jag måste vara sjuk. Jag förklarade att man kan vara sjuk på olika sätt. Ibland har man feber och är sjuk ibland blir man ledsen och känner sig sjuk. Det händer ALLA.

Vi pratade hela kvällen igår, om att tro på sig själv, bestämma vad man vill, att inge jämföra sig med andra utan att göra saker för att man själv vill det.

Vi kommer alltid bli utmanade, ibland är det roligt, ibland är det hemskt tråkigt…. det är livet, men det är viktigt att vi fortsätter tro på oss själva.

Ingen annan kan hjälpa oss en vi själva, vi ska vilja och vi kan!

Att hitta orden, veta vad jag ska säga, att inte brista, att göra det så enkelt som möjligt för en 11-åring har varit en resa. Men idag vaknade en lite gladare och piggare kille redo att möta världen efter att varit hemma två dagar från skolan. Nu står han tom på tennisbanan, det sista han sa var att han skulle sopa banan idag

Jag vet det här är inte sista resan, lika starka vi är – är vi även svaga….vi är mänskliga..vi har känslor, vi kommer aldrig vara fullärda, veta vad som kommer att hända…. det här är livet!

Dark vs. Light….jag väljer light <3

4 Comments

 1. Tungt för en så ung kille men med din vägledning så reser han sig igen <3 Skönt att han är tillbaka i både skola och på tennisbanan idag! Kram

 2. hej Lollo, jag fortsätter att läsa dina inlägg och känna trygghet i nästan allt som sägs. Känner igen så mycket i det som står ovan… det är så synd bara att det är en 11-åring som mår så. Som vuxna har man ofta lite insikt att klara av svåra situationer lättare! Just nu finner jag mig mitt inne i någon slags inre resa att hitta det sanna jag….eller 40-års kris som min man kallar det :-).
  Ibland skriver jag ner saker jag känner…. nedan är några tankar jag skrev för ett tag sedan…inte helt kanske relaterat till din son ovan… men lite!

  Vad är lycka och hur skapar man lyckan i sitt eget liv… utan att sedan skapa för mycket kaos runt omkring sig. Jag har väl frågat mig detta om och om igen under många år. Man liksom bara följer med livets ström, tar dagarna för vad dom är och sin livssituation för vad den är, accepterar att man kompromissar sin egen lycka för att behålla dom omkring sig lyckliga.
  Sedan en dag så vaknar man upp i sin dvala…och inser att det kanske är dags att sätta sig främst i detta ”lycko-tåg”. Jisses vilken resa! Mycket hårt arbete, mycket sökande i det inre… och nu många många tårar på vägen! Och visst är det så, det är inte lätt att hitta fram till lyckan, och det är definitivt så att man riskerar att såra fina människor på vägen.
  Jag vet inte ännu om resan är värt det, för ännu så länge så letar jag, och försöker och kämpar för att finna det sanna jag…. och ännu så länge är det tårar och ilska som letar sig fram, tillsammans med besvikelser, hopp, men även en del glädje.
  Vi får se vart resan tar vägen. För visst är det så, livets resa tar ju aldrig slut, det är en färd längst många vägar och många vägskäl…. som vi alla måste resa längst och välja vilken riktning vi sedan ska ta….
  Och när man nu beslutar sig för att ta ett steg mot det okända… så är det fruktansvärt skrämmande…. men vi människor klarar av en hel del, vi är starka om vi bara tror på oss själva. Och det är väl det som är viktigt, att våga tro på sig själv, och lita på att besluten jag tar idag, kommer leda till något gott i slutändan!

 3. Det var skönt att se ett leende på Måns läppar idag :)
  Du vet att vi alltid finns här för er <3
  Stor kram!!

 4. <3 <3 <3

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>