Checkade ut från tid och plats

» Skriven Okt 2, 2013 i Allmänt, Träning & hälsa | 0 kommentarer

20131002-110735.jpg

Igår gick tåget till ett soligt Göteborg, jag hade en lyxig inbjudan att få uppleva Upper House Spa & Relax, -Göteborg möter Istanbul.

Vi checkar först in på Upper House Spa & Relax, där SPA-manager Marie Y. Nilsson tar emot oss. Vi får en presentation, här möts Västkusten och Orienten, det finns t ex två olika spa-menyer. I den klassiska varianten får gästen ett spakit med produkter som tagits fram speciellt för Upper House, i samarbete med Ingrid K. Samtliga produkter innehåller ingredienser från de bohuslänska omgivningarna, såsom lingon, blåbär, tång och ljung. Den orientaliska spa-upplevelsen bygger på Orientens uråldriga badtradition där gästen får prova på Hamam, en turkisk bastu för kroppslig rening. Här blandas dofter av lime, eukalyptus och kardemumma med den nordiska floran på ett nytt och spännande sätt.

Efter det bjuds vi på en trevlig buffé i fina ljusa lokaler.

20131002-105748.jpg

Så var det äntligen dags att få uppleva spa och relaxen. Jag väljer det orientaliska kitet och får med mig en fin silverskål till hamamet.

20131002-111629.jpg

Jag gick såklart direkt till den spektakulära utanpåhängande utomhuspool som ska vara Europas första och största som rymmer 30 000 liter vatten, skjuter ut från hotellbyggnaden på 50 meters höjd. Väggar och golv är av glas vilket ger en helt hissnande känsla och fantastisk utsikt. WoW!!

Helt underbar känsla!

20131002-112634.jpg

Det fanns även inomhuspool, solbäddar, ång och torrbastu, hamam, gym.

20131002-112849.jpg

Jag fick även prova en blåbärskrubb från Upper House egna linje Ingrid K. Produkterna är helt ekologiska och innehåller extrakt som kommer direkt från naturen såsom lingon, blåbär, ljung, lime och kardemumma.

20131002-113801.jpg
Dagen avslutades på Upper House egna restaurang på våning 25, där den fyrfaldige OS-medaljören i matlagning, Krister Dahl, är Executive Chef.

Vi blev serverade en helt gastronomisk upplevelse av mat och vin under 4 timmar. Vi började med små olika aptitretare som skivling, ostron, strutar… Landade på 22 olika rätter!

20131002-114324.jpg

Vilken kväll, somnade som ett barn i sängen, underbara kuddar och täcken från Sirius collection.

20131002-114621.jpg

Idag passade jag på att prova gymmet, vilken utsikt att träna mot och ljus.

20131002-114818.jpg

Återkommer i nästa blogg vad det blev för pass ;)

Träffade duktiga Therese som har bloggen Spark i baken, japp hon var där innan mig & testade gymmet.

Igår träffade jag även bloggaren PT Fia och pratade om så mycket bra saker som jag hoppas vi bloggare och föräldrar tänker på …. Ska berätta mer senare <3 Sist ut blev frukosten, en buffé med olika hemlagade marmelader, eget tjärnat smör, ljuvliga ostar, egen müsli (personlig favorit). Jag testade även en så god juice på ingefära och äpple, mums! Min upplevelse av Upper House, som att checka ut från tid och rum och bara vara, stoppa tiden. När jag åkte ner från våning 25 och klev ur hissen hade jag ingen uppfattning om hur länge jag varit borta bara att jag kände mig utvilad och skönt lugn, Tack Upper House och Micael Bindefeld AB.

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>